Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 33χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 22χρονη σύντροφό του, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τους όρους της εμφάνισης του 33χρονου μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της μη προσέγγισης της 22χρονης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και της μη επικοινωνίας μαζί της.

Επίσης, με το δικαστήριο αποφάσισε και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους ίδιους όρους.

Πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας προσκόμισαν στο δικαστήριο βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που έγινε το περιστατικό (στην πόλη της Ρόδου και έξω από το μαγαζί που διασκέδαζε το ζευγάρι στις 3 Δεκεμβρίου), ζητώντας να μετατραπεί η κατηγορία για τον 33χρονο σε βαθμό κακουργήματος.

Τελικά η δίκη ξεκίνησε κανονικά, με τον 33χρονο να κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη, κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε.

Η 22χρονη καταθέτοντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη και τη βία που δέχτηκε από τον 33χρονο το συγκεκριμένο βράδυ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θυμόταν αρκετά σημεία καθώς ήταν σοκαρισμένη και ότι τα είδε από το βίντεο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

«Δεν τα θυμάμαι γιατί ήμουν σοκαρισμένη, θυμάμαι όμως ότι με έσερνε για 5-6 μέτρα».

Από την πλευρά του, ο 33χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ισχυρίστηκε πως η κοπέλα τραυματίστηκε μόνη της από πτώση, στο πεζοδρόμιο, και πως ο ίδιος προσπάθησε να τη σηκώσει δύο φορές αλλά η 22χρονη αρνιόταν.

Πηγή: newsbeast.gr