Ο αινιγματικός κόσμος του γορίλα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην κάμερα, στέλνοντας ένα καινοτόμο animatronic να ενταχθεί σε μια κοινότητα άγριων γοριλών.

Το υλικό μάς έρχεται εν μέρει από τη μίνι σειρά των BBC και PBS «Spy in the Wild 2», για τις ανάγκες της οποίας αναπτύχθηκαν από βιολόγους και ζωολόγους ρομποτικά ζώα που μοιάζουν πολύ με τα πραγματικά.

Αυτοί οι ρομποτικοί κατάσκοποι κόμισαν εκπληκτικές γνώσεις, ο σταρ της σειράς ήταν όμως ο γορίλας. Ένα μωρό γορίλας, ώστε να μην το πάρουν ως απειλή στην αγέλη.

Μια οικογένεια υιοθέτησε τελικά το καινοτόμο animatronic και ο μικρός κατάσκοπος μάς έδειξε τι κάνουν πραγματικά οι γορίλες στην άγρια φύση και στις προσωπικές τους στιγμές.

Τι κάνουν; Τρώνε, τραγουδάνε και… αερίζονται! Είναι πράγματι η πρώτη φορά που καταγράφεται γορίλας να τραγουδά στην κάμερα. Τραγουδά πριν φάει, για να σηματοδοτήσει με τους ήχους διάφορα πράγματα, μεταξύ αυτών και η καταλληλότητα της τροφής.

Όσο για την άλλη δραστηριότητά του που καταγράφηκε αφειδώς στο υλικό, ο αφηγητής μας λέει γλαφυρά πως ο γορίλας είναι σε μια «ημι-μόνιμη κατάσταση αερίων του στομάχου»…

Πηγή: newsbeast.gr