Αλυσίδα θετικών αντιδράσεων προκάλεσε η προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου να φιλοξενήσει στο Ρέθυμνο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζονται στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, μετά το πέρας της πρωτόγνωρης κρίσης του Covid-19.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, επαίνεσε και έγινε αμέσως κοινωνός της πρωτοβουλίας των ξενοδόχων του Ρεθύμνου και με δήλωση του πρόεδρου της Νίκου Χαλκιαδάκη, συντάσσεται με το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου και τα μέλη της προσφέρουν κι εκείνα απλόχερη φιλοξενία για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Μανόλης Τσακαλάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου: «Κάνουμε μία προσπάθεια μέσω προσωπικών επαφών με όλες τις ενώσεις ξενοδόχων στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα ώστε να γίνουν κοινωνοί της πρότασης μας και να πούμε με τον τρόπο μας και τις δυνατότητες μας το δικό μας ευχαριστώ, στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση και προστασία όλων μας από την πανδημία».

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ασή-Γωνίας “Άγιος Γεώργιος” συμμετέχει στην έκφραση ευγνωμοσύνης και προσφέρει παραδοσιακό τραπέζι, στην πλατεία του χωριού, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν εκείνοι έρθουν στο Ρέθυμνο για διακοπές.

Επίσης, ο Καραμπέκος Θεμιστοκλής, ιδιοκτήτης του καραβιού Olympus, προσφέρει με τη σειρά του, δωρεάν μεταφορά σε όσους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, επιθυμούν να έρθουν στην Κρήτη. Την εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου Ρεθύμνου, υποστηρίζουν με δηλώσεις τους και μεμονωμένοι ξενοδόχοι από όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου: «Είμαστε σίγουροι ότι ανάλογες διεργασίες, που έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα ευοδωθούν και η πρωτοβουλία του Ρεθύμνου της ανοιχτής αγκαλιάς, του Ρεθύμνου της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, θα βρει παντού μιμητές».