Σε ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο μεταβιβάζει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA το 68% των μετοχών που έχει στη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων Avtovaz AO, έναντι συμβολικού τιμήματος. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Η Renault θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της, μέσα στα επόμενα πέντε η έξι χρόνια, όπως μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τον ίδιο υπουργό.

Ο Μαντούροφ δήλωσε ότι το μερίδιο της γαλλικής εταιρίας στο εργοστάσιο παραγωγής της Μόσχας, θα μεταβιβαστεί στο τοπικό συμβούλιο διοίκησης της ρωσικής πρωτεύουσας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Η Renault, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στη ρωσική αγορά, ενώ είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα.ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες της στο εργοστάσιο, μετά την κλιμάκωση της πίεσης σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας της στη ρωσική αγορά, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr