Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία σχολίασαν την παραίτηση του Βέλγου ανακριτή Μισέλ Κλεζ και τόνισαν ότι έπρεπε να ενημερώσει τις αρχές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του με εκείνον της ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα.

Οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «από την αρχή της παρούσας υπόθεσης ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρία Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες αρχές».

«Αντιθέτως, οι ίδιες αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής στην οργάνωση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση τους:

«Από την αρχή της παρούσας υπόθεσης ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρία Αρένα βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες αρχές.

Αντιθέτως, οι ίδιες αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη εμπλοκής στην οργάνωση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, η Μαρία Αρένα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιθανά εμπλεκόμενα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σκάνδαλο διαφθοράς. Μας έκανε να αναρωτηθούμε ότι η Μαρία Αρένα δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον ανακριτή της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ. Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο γιος του ανακριτή και ο γιος της Μαρί Αρενά εμπλέκονται σε μια εταιρεία ιατρικής κάνναβης! Η πληροφορία αυτή, η οποία δεν διαψεύστηκε, εγείρει τεράστια και προφανή ερωτηματικά για την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και τη στόχευση των ερευνών κυρίως σε αυτήν, ενώ δεν κινήθηκαν εγκαίρως οι διαδικασίες ουσιαστικής έρευνας για τη Μαρία Αρένα, παρά το γεγονός ότι η έρευνα των αρχών τη συνέδεε με την Panzeri. Ο ανακριτής Michel Claise είχε τη νομική υποχρέωση να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης για τις κοινές δραστηριότητες του γιου του με τον γιο της Maria Arena και στη συνέχεια να απέχει από τον χειρισμό της παρούσας υπόθεσης, διότι υπάρχουν προφανείς λόγοι που δικαιολογούν την εξαίρεση.

Θα πρέπει να διερευνηθεί από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, εάν υπάρχουν σκόπιμες παραλείψεις στην έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων στην εκκρεμή υπόθεση. Η δικαιοσύνη πρέπει να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία της.

Sven Mary

Μιχάλης Δημητρακόπουλος».

Πηγή: newsbeast.gr