Έχει γραφτεί πολλές υποθέσεις για την Εύα Καϊλή και την ψήφο της υπέρ του Κατάρ σε μια επιτροπή που αφορούσε  την απελευθέρωση των βίζα για το Κατάρ στην οποία δεν ήταν καν μέλος. Μόνο όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μια παραπάνω ψήφος.

Φημολογούνταν ότι η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, αναφέροντας ότι η κ. Καϊλή αντικατέστησε τη Γερμανίδα συνάδελφο της Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία απέσυρε τη ψήφο της.

Όμως, η ευρωβουλευτής,  Μπριγκίτ Σίπελ, σε ανάρτησή της βάζει τα πράγματα στη θέση τους και δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.  Αρχικά διαψεύδει ότι απέσυρε τη δική της ψήφο και τονίζει ότι είχε διαμαρτυρηθεί έντονα όταν «είδε» τη ψήφο της Εύας Καϊλή. Η επιτροπή, αφορούσε  την απελευθέρωση των βίζα για το Κατάρ, η συγκεριμένη ευρωβουλευτής είχε δώσει αρνητική ψήφο, σε αντίθεση με την ελληνίδα συνάδελφό της.

Σε ανάρτηση της, εξηγεί αναλυτικά τι συνέβη και απαντά στην κριτική της προέδρου των Αριστερών του ευρωκοινοβουλίου, Manon Aubry,  «ήμουν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Δεν συμφωνούσα εξ αρχής με την πρόταση αυτή. Όταν μάθαμε ότι η Εύα Καϊλή ψήφισε κρυφά, τότε εγώ κατέθεσα επιστολή παραπόνων στην ευρωομάδα (S&D)». Καταλήγει μάλιστα, καταγγέλλοντας υποθέσεις διαφθοράς και καλωσορίζει τα νέα μέτρα καταπολέμησης που εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: newsbeast.gr