Με τη ζωή του πλήρωσε ένας 77χρονος πρώην αστυνομικός στις ΗΠΑ την προθυμία του να βοηθήσει φίλο του κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου γίνονταν λεηλασίες.

Ο David Dorn έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς των ανθρώπων που είχαν εισβάλει και λεηλατούσαν το κατάστημα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι χθες τα ξημερώματα, όπως αναφέρει η Daily Star.

Το πτώμα του βρέθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο έπειτα από αναφορές για ληστεία και πυροβολισμούς. Όπως ανέφερε ραδιοφωνικός σταθμός, είχε τραύμα από σφαίρα στο πάνω μέρος του σώματός του.

Ο Marquaello Futrell παρακολούθησε το βίντεο στο Facebook Live και, όπως είπε, του προκάλεσε ναυτία. «Ο άνθρωπος πυροβολήθηκε έτσι απλά και σκοτώθηκε έξω από το κατάστημα. Είναι άλλο πράγμα να είσαι θύμα ληστείας κι άλλο να κείτεσαι στο ίδιο στου το αίμα, να ζητάς βοήθεια και να μην έρχεται κανείς, παρά μόνο άνθρωποι να βλέπουν το θάνατό σου μέσω Facebook».

Ο Rasheen Aldridge, αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών, είδε επίσης το όλο περιστατικό μέσω της πλατφόρμας live-streaming. «Τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου εκεί όπου σκοτώθηκε ο άνδρας, το να βλέπεις το σώμα του, εννοώ μέσω Facebook, ήταν, ξέρεις… όπως είδαμε το σώμα του Τζορτζ Φλόιντ, και ξέρεις πως δεν είναι αυτή η αλλαγή για την οποία αγωνιζόμαστε».

Το βίντεο έχει πλέον κατέβει, όπως γράφει η εφημερίδα.

Ο Dorn είχε υπηρετήσει στο μητροπολιτικό αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις για 38 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί το 2007.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό και δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Η οργή ξεχειλίζει στις ΗΠΑ και οι διαδηλώσεις παίρνουν βίαιη τροπή μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη εβδομάδα στη Μινεάπολη από λευκό αστυνομικό.

Πηγή: newsbeast.gr