Για τη φωτιά στη Ζάκυνθο όπου και έσπευσε για να συντονίσει τις επιχειρήσεις κατάσβεσής της μίλησε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στ. Κολοκούρης.

Ο κ. Κολοκούρης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και έκανε λόγο «για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές».

Ερωτηθείς για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του «για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ».

«Οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στ. Κολοκούρης δήλωσε: «Ήρθα στη Ζάκυνθο γιατί κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και κατοικίες. Όταν ακούμε για τη Ζάκυνθο έχουμε πάντα μια μεγάλη ευαισθησία».