Να ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων Νέων Μαλγάρων και Ωραιοκάστρου και να γίνεται ελεύθερα η διέλευση των οχημάτων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, προτείνει ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο δήμαρχος ακολουθούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ορίζουν να «μένουμε σπίτι», ωστόσο «υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζεται να μετακινηθούν για σημαντικούς λόγους. Γι αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και τους εργαζόμενους στα γκισέ των διοδίων, προτείνω να ανοίξουν οι μπάρες και να γίνεται ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τους δύο σταθμούς που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Δέλτα».

Προσθέτει, δε, πως «σε μια τέτοια ιδιαίτερη στιγμή που ζει η χώρα μας λόγω του κορονοϊού το κέρδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα» και απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις.

Πλήρης η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό από τα καταστήματα στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Σε πλήρη απολύμανση του κτιρίου όπου στεγάζονται το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης-Συκεών και αυτό της ασφάλειας, προχώρησε σήμερα ειδικό συνεργείο, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος της περιοχής, στο πλαίσιο των κλιμακούμενων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απολύμανση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγινε μετά από συνεννόηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με τον διοικητή του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, Κώστα Βασιλειάδη, ως συνέχεια απολυμάνσεων σε άλλους χώρους συνάθροισης κοινού και οι εργασίες κάλυψαν όλους τους χώρους του κτιρίου, το οποίο καθημερινά επισκέπτονται πολλοί πολίτες. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν απολυμάνσεις και σε ναούς της περιοχής.

«Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την ομπρέλα προστασίας που θέλουμε και πρέπει να διευρύνουμε το προαναφερόμενο κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ενώ από την πλευρά του ο διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών Κώστας Βασιλειάδης, που ήταν παρών στις εργασίες, σημείωσε ότι «αποδεχθήκαμε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του δημάρχου».

Ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε ωστόσο ότι η κίνηση των πολιτών στο Α.Τ. και το Τ.Α. είναι περιορισμένη, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι διασκορπισμένοι στα όρια του δήμου, για την επίβλεψη της τήρησης των περιοριστικών προληπτικών μέτρων.

Τονίζεται ότι στον δήμο δεν έχει καταγραφεί ή βεβαιωθεί κάποια παράβαση των καταστημάτων σχετικά με την τήρηση και εφαρμογή των έκτακτων αυτών προληπτικών μέτρων.