Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (15/5) ο Αλέξης Τσίπρας στους «Πρωταγωνιστές» και τον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, μίλησε για τα λάθη που έγιναν επί της δικής του κυβέρνησης και σχολίασε τα τεκταινόμενα της πολιτικής σκηνής. Αναφέρθηκε στην κρατική λειτουργία, ενώ τόνισε πως «αυτή τη φορά δεν θα είναι… εισβολή στο Μαξίμου», τις αξιολογήσεις των Δημοσίων υπαλλήλων, την Δημόσια Παιδεία, την απλή αναλογική και τον Βαρουφάκη.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην συζήτηση είχε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποδίδοντας ανοιχτά τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σχολίασε και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ που έγινε επί της κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο; Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;», είπε αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και πρόσθεσε:

«Αν ήταν στο χέρι μας να μην ιδιωτικοποιήσουμε τα τρένα θα το κάναμε, δίχως να αποκλείουμε τον ανταγωνισμό από μια ιδιωτική εταιρία, το αντίθετο. Αλλά να μην λέμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις για όλα είναι λύση. Πρέπει να θυμηθούμε την αξία των δημόσιων αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια. Ζήσαμε το αδιανόητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η τηλεδιοίκηση που κάηκε μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε» ανέφερε και συνέχισε:

«Στα Τέμπη φανερώθηκε η κομματική μούχλα ενός επιτελικού κράτους. Βλέπουμε ένα κράτος που είναι κομματικό φέουδο. Το χειρότερο δεν είναι όσα δεν έκανε αλλά πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την τραγωδία τις επόμενες μέρες. Δεν είμαι ο Πουαρώ για να ξέρω ποιος διόρισε τον σταθμάρχη, πρέπει να μας το απαντήσει ο Μητσοτάκης. Εγώ ξέρω ότι ήταν παράνομος ο διορισμός γιατί με βάση τον νόμο υπήρχε ένα ηλικιακό όριο που είχε υπερβεί. Έγινε ό,τι έγινε με το δυστύχημα. Μυαλό έβαλαν; 4ο μέρες μετά μάθαμε ότι διόρισαν στον ΟΣΕ εκτός ΑΣΕΠ την κόρη ενός αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα έρμα. Ο πολίτης αισθάνεται ως εχθρό το κράτος και οφείλεται στον τρόπο που χτίστηκε με πελατειακές σχέσεις, με κομματικό ρουσφέτι. Δεν θέλω να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, κυβέρνησα 4,5 χρόνια» κατέληξε και επίσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να δεχτώ ότι υπάρχει μια γενικευμένη κρίση αξιοπιστίας, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η λογοδοσία, η διαφάνεια, οι θεσμοί της αξιοκρατίας που όλοι θα πρέπει να τους τηρούμε».

Πηγή: newsbeast.gr