Τα επόμενα βήματα ως προς τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους τομείς θα ανακοινώσει σήμερα στη μία το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε γυμναστήρια και beach bar.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Τα γυμναστήρια τελικά θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 15 Ιουνίου αντί στις 29 Ιουνίου. Θα λειτουργήσουν ωστόσο με περιορισμούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σήμερα. Σημειώνεται ότι είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος παρέμενε σε αναστολή λειτουργίας, την ώρα που επιτρεπόταν η άθληση σε εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα επιτήδειοι να πραγματοποιούν ομαδικά προγράμματα σε ανοιχτούς χώρους φοροδιαφεύγοντας.

Μουσική και αλκοόλ ξανά στα beach bar

Προς τέρψιν μερίδας λουομένων και προς απογοήτευση πολλών άλλων, θα επιτραπεί ξανά η μουσική στα beach bar από τις 5 Ιουνίου. Και προς ανακούφιση των περισσότερων, θα επιτραπεί ξανά και η πώληση αλκοολούχων ποτών στα beach bar, με τον όρο όμως να μην καταναλώνονται στο χώρο του bar, αλλά να τα παίρνουν οι λουόμενοι στο χέρι για την παραλία. Δεν θα επιτρέπονται όμως εκδηλώσεις και ομαδικά αθλήματα στις οργανωμένες παραλίες, προς αποφυγή συνωστισμού.

Από 8 Ιουνίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα, για την ακρίβεια οι εξωτερικοί χώροι αυτών, όπως και στο σύνολο της εστίασης.