Δύο αγωνιστικές απείχε η Λίβερπουλ από το πρώτο της πρωτάθλημα στην εποχή της Premier League κι όμως έφτασε να μοιάζει μακρινό όνειρο.

Μετά από το δίμηνο αποχής λόγω κορονοϊού, η Premier League δρομολογεί βήμα-βήμα το restart στη σεζόν, αλλά μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα, οι άνθρωποι των Reds κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα προκειμένου να σφραγίσουν τον τίτλο. Αυτό εξέφρασε μέσω της συνέντευξής του στο «Associated Press» ο πρόεδρος της ομάδας, Τομ Βέρνερ, ο οποίος δήλωσε πόσο σημαντικό είναι για την κοινότητα του Μέρσεϊσαϊντ

«Διαβάζω όλα αυτά τα πρωτόκολλα και απορροφώ λέξεις που δεν φαντάστηκα ποτέ μου ότι θα ήξερα έναν μήνα πριν. Υπάρχει μεγάλο κενό στις ζωές τόσων ανθρώπων. Το ποδόσφαιρο είναι κεντρικό στα όνειρα και τις ελπίδες τους. Και κυρίως, όσο αφορά τη Λίβερπουλ, παίζουμε φανταστικό ποδόσφαιρο και είμαστε μόλις δύο παιχνίδια μακριά από το να κερδίσουμε το τρόπαιο. Θα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αλλά μιλάμε για μια πολύ υγιή ηλικιακή ομάδα και θα υπάρχουν συχνά τεστ. Ακόμα πιο σημαντικά, αν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση κρίνουν ότι δεν είναι ασφαλές, τότε δεν θα υπάρξει ποδόσφαιρο. Ευελπιστώ, όμως, ότι θα βρεθεί τρόπος να παίξουμε. Θα είναι καλό για τη χώρα», ήταν τα λόγια του 70χρονου παράγοντα, ο οποίος συμπλήρωσε για το πόσο εφικτή είναι η επιστροφή.

Το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια. Σκέφτομαι όντως ότι τα πρωτόκολλα που επεξεργάζεται η Premier League συνοψίζονται στο ότι ‘είναι πιθανότατα πιο ασφαλές να παίξεις με κλειστές πόρτες από το να πας στο σούπερμαρκετ’».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr