Αυστηρό μήνυμα προς οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απειλώντας πως θα «εξαφανιστεί από προσώπου γης».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια δηλώσεων του την Παρασκευή (9/12) τόνισε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά είπε πως η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο Πούτιν επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία – που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015 – πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με ΗΠΑ, αλλά τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση» δήλωσε.

Πηγή: newsbeast.gr