Έκρηξη κρουσμάτων καταγράφει η Γαλλία. Στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανακοινώθηκε η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες. Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες.

Μι μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο έλληνας παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας, Νίκος Δημουλάς, εμέφερε το κλίμα που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Αν και περιμέναμε την αρχή ενός δεύτερου κύματος πανδημίας, παρ’ όλα αυτά η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε απροετοίμαστοι κυρίως ψυχολογικά. Υπάρχουν πολλοί που είναι μπερδεμένοι καθώς παρά το γεγονός ότι το Ινστιτούτο Παστέρ από τις 25 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι έρχεται ένας εφιαλτικός χειμώνας, βρεθήκαμε δυστυχώς τελικά απροετοίμαστοι», δήλωσε.

Επιβεβαίωσε ότι η κυκλοφορία απαγορεύεται στους δρόμους του Παρισιού από τις 9 το βράδυ με 12.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους, για την επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων.

Ο κ. Δημουλάς επίσης σχολιάζοντας την τεράστια έξαρση που σημειώνεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, εκτίμησε πως οφείλεται στο γεγονός ότι ο χειμώνας στη Γαλλία έρχεται νωρίτερα, υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τις μεσογειακές χώρες, καθώς μιλάμε για διαφορετικά συστήματα Υγείας.

«Όπως λένε και οι Γάλλοι ειδικοί “είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα πρέπει έτσι να ενεργούμε”», σχολίασε όταν ρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα με το που θα χαλάσει ο καιρός.

«Ακόμα και ένα ισχυρό σύστημα Υγείας όπως αυτό της Γαλλίας, έχει κι αυτό την αχίλλειο φτέρνα του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημουλάς μιλώντας για τις σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στη Γαλλία, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση της παρούσας υγειονομικής κρίσης.