Το πώς θα μεταφερθεί φέτος στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, μιλώντας τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, θα αναχωρήσει από την Ελλάδα «μια ειδική πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ-Αβίβ. Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός και ένας βοηθός του. Κανείς άλλος δεν θα είναι μαζί, ούτε κάποιος εκπρόσωπος της πολιτείας».

Όπως επισήμανε ο κ. Βλάσης, «δεν θα αποβιβαστεί κανείς από το ελληνικό αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, θα βρίσκεται αμάξι του ελληνικού προξενείου το οποίο και θα παραδώσει το Άγιος Φως στην αποστολή μας».

Η επιστροφή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα «θα περιλαμβάνει μια λιτή εκδήλωση, όπως ταιριάζει στην εποχή» δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα το υποδεχθεί ο ίδιος ως εκπρόσωπος της πολιτείας, παρουσία ενός ολιγομελούς τιμητικού αγήματος και μιας μικρής μπάντας.

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, φέτος, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

«Ενδεχομένως να μη μεταφερθεί φέτος το Άγιο Φως και να μείνει στην Αθήνα. Φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, είναι κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορονοϊού» τόνισε ο υφυπουργός.