Η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία, αν η τελευταία αποφασίσει να παράσχει μαχητικά αεριωθούμενα στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. Προειδοποίησε ωστόσο πως μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες για την Πολωνία.

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε ο Γουάλας στο Sky News προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προσφέρει αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί.

«Θα προστατεύσουμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζονται», δήλωσε ο βρετανός υπουργός. «Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνουν όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να τους φέρουν στην απ’ ευθείας γραμμή πυρός χωρών όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, ο Γουάλας υποστήριξε πως, ό,τι και να συμβεί στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ξοφλημένος.

«Οτιδήποτε και να συμβεί… ο πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο και είναι τελειωμένος, ο στρατός του είναι τελειωμένος και χρειάζεται να το αναγνωρίσει», δήλωσε ο Γουάλας στο Times Radio, όπως αναμεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η διεθνής κοινότητα έχει ενωθεί εναντίον του… βρίσκεται σε μια θέση από την οποία θα προκαλέσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες στο λαό του».

Πηγή: newsbeast.gr