Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις», που θα διεξαχθεί , στην περιοχή του ποταμού Pripyat. Μάλιστα, ο Λευκορώσος πρόεδρος θα αναλάβει να εγγυηθεί, ότι δεν θα συμβεί επίθεση, για όση ώρα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Χαρακτηριστικά, έγραψε το εξής:

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Pripyat.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας παραμένουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας».

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο στη Λευκορωσία, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ζελένσκι, μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αίτησή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δοκιμές την επόμενη εβδομάδα», έγραψε χαρακτηριστικά σε tweet που έκανε.

Πηγή: newsbeast.gr