Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε πως οι ρωσικές στρατωτικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν τις επόμενες ώρες να καταλάβουν το Κίεβο. Για ακόμη μια φορά κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν.

Η πόλη βάλλεται από τις ρωσικές δυνάμεις και οι μάχες μαίνονται στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από τη μέρα. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση. Το Τσέρνιχιφ, το Σούμι, το Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες μας στην περιοχή του Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου και κυρίως το Κίεβο. Δεν μπορούμε να χάσουμε σε καμία περίπτωση την πρωτεύουσα μας», είπε σε νέο δραματικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι.

«Αυτή τη νύχτα θα κάνουν επίθεση. Ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλη του τη δύναμη σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να διασπάσει την άμυνά μας. Αυτή τη νύχτα πρέπει να αντισταθούμε. Το μέλλον της Ουκρανίας κρίνεται τώρα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πάντως, εκπρόσωπος του Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters, υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι ανοικτή να συζητήσει εκεχειρία με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, με μήνυμα του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ζελένσκι αναγνώρισε τον Εμανουέλ Μακρόν ως πραγματικό φίλο της Ουκρανίας. Τόνισε πως είχε επικοινωνία μαζί του και τον ευχαρίστησε για τον αμυντικό εξοπλισμό που έστειλε η Γαλλία στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr