Το Πεντάγωνο πιστεύει πως η Ρωσία χρησιμοποίησε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς στην επίθεσή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι – ανάμεσά τους και παιδιά – σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει πως ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε ήταν τύπου SS-21 Scarab, ενώ η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν χρησιμοποιήθηκαν και βλήματα διασποράς στην ίδια επίθεση. «Δεν πιστεύουμε τη διάψευση των Ρώσων πως δεν ήταν υπεύθυνοι», τόνισε ο αξιωματούχος σύμφωνα με τη «Washington Post».

Ανέφερε, επιπλέον, πως ο σταθμός είναι ένα «σημαντικό σιδηροδρομικό κέντρο» με στρατηγική αξία δεδομένης της θέσης του στην ανατολική Ουκρανία.

Υποστήριξε, δε, πως οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται με τις ρωσικές δυνάμεις να εξακολουθούν τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς. «Στο Ντονμπάς», είπε ο αξιωματούχος, «έγιναν οι περισσότεροι βομβαρδισμοί το προηγούμενο 24ωρο». Πρόσθεσε πως οι μάχες σε Χάρκοβο και Μικολάιφ δεν έχουν σταματήσει, «αλλά οι Ρώσοι δεν ελέγχουν» καμία από τις δύο πόλεις.

«Έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις των Ρώσων»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πενταγώνου, οι Ρώσοι έχουν αυξήσει τις δυνάμεις τους στην ανατολική Ουκρανία. Δεν ανέφερε ακριβή αριθμό, αλλά εικάζεται πως πρόκειται για χιλιάδες στρατιώτες και οι αμερικανικές αρχές δεν αποκλείουν να κληθούν και χιλιάδες έφεδροι για να ενισχύσουν το στρατό στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Όσο για τη μάχη για το Ντονμπάς, ανέφερε πως «θα είναι μάχη με “μαχαίρια”. Μπορεί να γίνει πολύ άσχημος. Θα ήταν ασεβές να κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη, αλλά οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει πως είναι πετυχημένοι στο έδαφος», συμπλήρωσε λέγοντας πως «εκτός από τα μεγάλα οπλικά συστήματα, αυτό που οι Ουκρανοί θεωρούν ζωτικής σημασίας είναι εκείνα μικρότερης εμβέλειας».

Πηγή: newsbeast.gr