Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση του Κιέβου, αφού παρέδωσε στην ουκρανική πλευρά ένα έγγραφο σε σχέση με τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως δεν έχει δει ούτε έχει ακούσει για ένα έγγραφο που το Κρεμλίνο είπε ότι έστειλε στην Ουκρανία.

Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έτοιμοι οι διαπραγματευτές του Κιέβου για ειδικές συνομιλίες με τη Ρωσία στη Μαριούπολη

Το Κίεβο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει έναν «ειδικό κύκλο διαπραγματεύσεων» με τη Μόσχα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης χωρίς όρους, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαήλο Ποντολιάκ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ποντολιάκ διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να είναι «πρόσωπο με πρόσωπο. Δύο προς δύο. Για να σωθούν τα παιδιά μας, (το τάγμα) Αζόφ, οι στρατιωτικοί, οι άμαχοι, τα παιδιά, οι ζωντανοί και οι τραυματίες», έγραψε ο διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε με τον Μιχαήλο Ποντολιάκ ανά πάσα στιγμή για αυτές τις διαπραγματεύσεις, μόλις λάβουμε επιβεβαίωση από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αραχάμια στο Telegram.

Πηγή: newsbeast.gr