Μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχει σπείρει πόνο και θάνατο, όμως μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν λείπει η ελπίδα. Χαρακτηριστικές είναι οι ιστορίες δύο παιδιών που γεννήθηκαν εν μέσω συγκρούσεων και βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρώτη ήρθε στη ζωή το βράδυ της Παρασκευής η μικρή Μία. Η 23χρονη μητέρα της επρόκειτο να γεννήσει αυτές τις ημέρες και αυτό τελικά συνέβη σε σταθμό του μετρό στο οποίο βρήκε προστασία από την κόλαση του πολέμου. Τις κραυγές από τους πόνους της γέννας άκουσαν αστυνομικοί που ξεκίνησαν να ψάχνουν ποιος και γιατί φωνάζει. Όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα ο ένας εξ αυτών, ο αστυνομικός Μικόλα Σλάπακ, την βοήθησε να φέρει στη ζωή την μικρή Μία.

Μετά τον τοκετό, τόσο η 23χρονη μητέρα όσο και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση της γέννας της Μία έφερε χαμόγελα στους Ουκρανούς με μια γυναίκα να λέει χαρακτηριστικά «η γέννησή σου είναι η ελπίδα σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς».

Ένα αγοράκι γεννήθηκε σε υπόγειο μαιευτήριο

Η Μία δεν ήταν, πάντως, το μοναδικό μωρό που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, καθώς μια γυναικολόγος ανήρτησε στα social media φωτογραφίες από τη γέννηση ενός μικρού αγοριού το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο σε υπόγειο μαιευτηρίου.

«Σε συνθήκες πολύ μακριά από ό,τι αξίζει σε μια νέα ζωή ακούστηκε η φωνή ενός νεογέννητου. Είναι αγόρι!» έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών η γιατρός.

Πηγή: newsbeast.gr