Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Χερσώνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς.

Η πόλη της Χερσώνας ανακατελήφθη τον Νοέμβριο από τις δυνάμεις της Ουκρανίας κατά της διάρκεια μεγάλης αντεπίθεσης η οποία οδήγησε στην αναδίπλωση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Ο εχθρός επετέθη και πάλι κατά των κατοικημένων συνοικιών της Χερσώνας», δηλώνει ο κυβερνήτης στον λογαριασμό του στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ένα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την περασμένη νύκτα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά 90% στην πόλη και τα περίχωρά της.

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου.

Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

Στην Οδησσό, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονταν σήμερα έπειτα από τις χθεσινές ρωσικές επιθέσεις με καμικάζι drones, δήλωσε ο Σέργκιι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει και διακοπές στην υδροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Οδησσό μετά τα ρωσικά πλήγμα με τα ιρανικά drones.

Πηγή: newsbeast.gr