Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και μέχρι σήμερα, Τρίτη (8/3), έχουν σκοτωθεί 41 παιδιά και έχουν τραυματισθεί 76, σύμφωνα με την αρμόδια επίτροπο της ουκρανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

Ακόμη, η αξιωματούχος δήλωσε ότι από το Χάρκοβο απομακρύνθηκαν άλλα 300 άτομα. «Μεταξύ τους είναι μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, που σώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ωστόσο από το ωστικό κύμα τραυματίσθηκε το ένα παιδί. Επίσης μια γυναίκα δήλωσε ότι την ώρα που μιλούσε με έναν αστυνομικό, μπροστά στα μάτια τους σκοτώθηκε ένα παιδάκι», σημείωσε η Ντενίσοβα.

Ουκρανία Πόλεμος Γονείς με παιδί

Στην πόλη Ντεργκάτσι της περιοχής του Χαρκόβου κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό, επλήγησαν το λύκειο Ν3 και τετράγωνα με κατοικίες της πόλης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στην Μαριούπολη και στην Βοπλνοβάχα καθώς οι πόλεις αυτές έχουν πολιορκηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, μεταδίδει ακόμη το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ουκρανία Πόλεμος Γονείς με παιδί

Η Ντενίσοβα τόνισε, τέλος, ότι βομβαρδιστήκαν περιοχές αμάχων στο Νικολάγεφ, το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 60 σπίτια, ενώ από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο τις μέρες αυτές επλήγησαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού περίπου 30 σχολεία, 27 παιδικοί σταθμοί και 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η UNESCO έχει ήδη επιβεβαιώσει τον βομβαρδισμό σχολικών μονάδων, τον οποίον και καταδίκασε.

Πηγή: newsbeast.gr