Η διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της.

Για δύο μήνες στην Ευρώπη τα γήπεδα παραμένουν κλειστά, αλλά η μέρα που θα βγουν τα… λουκέτα δεν αργεί. Ήδη η Γερμανία απέχει 24 ώρες από την επανεκκίνηση της Bundesliga, κάποιες άλλες χώρες έχουν ανακοινώσει την ημέρα επανέναρξης κι το πρακτορείο Reuters κατέγραψε τα δεδομένα αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Γερμανία: Η σεζόν της Bundesliga θα ξαναρχίσει το Σάββατο, 16 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η γερμανική ομοσπονδία (DFL), καθιστώντας το ως το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ξαναρχίσει εν μέσω της πανδημίας. Η DFL είπε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, χωρίς να επιτρέπονται θεατές στα γήπεδα. Οι ημιτελικοί του γερμανικού Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου.

Αγγλία: Οι 20 ομάδες της Premier League έχουν συζητήσει τα σχέδια για επανάληψη προπονήσεων τον Μάιο, από την Δευτέρα, ακολουθούμενες από μια πιθανή επιστροφή στη δράση τον Ιούνιο. Ωστόσο δεν μπορεί να ληφθεί κανένα μέτρο έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων. Οι σύλλογοι ενημερώθηκαν ότι μια ενδεχόμενη επανάληψη των αγώνων θα γίνει μόνο σε ουδέτερες έδρες, εγκεκριμένες από άποψη υγείας και ασφάλειας, αλλά παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορούν ακόμα να βρεθεί τρόπους αυτό να αλλάξει.

Ισπανία: Η La Liga δήλωσε στις 4 Μαΐου ότι οι ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν προπόνηση σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο που είχε συμφωνήσει με τις αθλητικές και υγειονομικές αρχές της Ισπανίας. Ελπίζει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα τον Ιούνιο.

Ιταλία: Εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία για το εάν η Serie A μπορεί να επανεκκινήσει, με υπουργούς της κυβέρνησης, την ιταλική ομοσπονδία, το πρωτάθλημα Serie A και τους συλλόγους να δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Οι σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ομαδική προπόνηση από τις 18 Μαΐου, αλλά το ιατρικό πρωτόκολλο της ιταλικής ομοσπονδίας, το οποίο περιγράφεται ως «ανεπαρκές» από τον υπουργό Αθλητισμού Βιτσένζο Σπανταφόρα, παραμένει ένα κρίσιμο σημείο. Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν υπέρ της επανέναρξης της σεζόν στις 13 Ιουνίου εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης.

Γαλλία: Η σεζόν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση και η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Η Λιόν ανέφερε ότι θα απαιτήσει αποζημίωση μετά τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό. Αμιέν και Τουλούζ απείλησαν επίσης να κινήσουν νομική δράση.

Ελλάδα: Οι παίκτες μερικών από τους 14 συλλόγους της ελληνικής Super League ξεκίνησαν προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους σε μικρά γκρουπ στις 5 Μαΐου ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης. Οι ομάδες ελπίζουν ότι η σεζόν θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου εν αναμονή άδειας από την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbeast.gr