Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου και νοσηλευόταν εδώ και τρεις μέρες, έχοντας εισαχθεί την Τετάρτη λόγω βρογχίτιδας. «Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. Χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας, σχολιάζοντας την σύντομη παραμονή του.

Βγήκε από το όχημά του και δέχθηκε ευχές για περαστικά από όσους είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν, μια γυναίκα τον αγκάλιασε ξεσπώντας σε λυγμούς ενώ υπέγραψε στο γύψο ενός παιδιού με σπασμένο χέρι.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα το πρωί, Σάββατο 1 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο A. Gemelli.

Πριν φύγει από το κτίριο, ο Πάπας χαιρέτησε τον Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου, Franco Anelli, με τους στενότερους συνεργάτες του, τον Γενικό Διευθυντή της Πολυκλινικής, Μάρκο Ελεφάντι, τον Γενικό Εκκλησιαστικό Βοηθό του Καθολικού Πανεπιστημίου, Μονσινιόρ Κλαούντιο Τζουλιωδορίου και την ομάδα γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας που τον βοήθησαν αυτές τις μέρες».

Πηγή: newsbeast.gr