Θετική αποτίμηση του Σαββατοκύριακου όσον αφορά παραλίες και Εκκλησίες έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο του briefing, απαντώντας για αλκοόλ και μουσική στα beach bar και αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για τη Θεία Κοινωνία.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ειδικότερα ερωτηθείς εάν οι ρυθμίσεις που ίσχυσαν για απαγόρευση αλκοόλ και μουσικής στις οργανωμένες πλαζ το Σαββατοκύριακο θα εφαρμοστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα επαναξιολογηθεί στην πορεία. Θέλαμε να αποφύγουμε συνωστισμό. Νομίζω ότι οι Έλληνες πέρασαν και αυτό το τεστ υπευθυνότητας με άριστα».

Ενώ στο ερώτημα τι νόημα έχουν οι αποστάσεις στις εκκλησίες εφόσον πραγματοποιείται κανονικά η Θεία Κοινωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η κυβέρνηση δε θα σχολιάσει ζητήματα πίστεως. Θα σχολιάσει την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και αποστάσεων. Η αποτίμηση αυτού του Σαββατοκύριακού ήταν θετική και όσον αφορά στις εκκλησίες».

Με τον τρόπο αυτό απέφυγε να ανοίξει νέες πληγές με την Ιερά Σύνοδο, ενώ κατέστη σαφές ότι η πολιτεία δε θα παρέμβει για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Γενικότερα σχολιάζοντας τα τελευταία βήματα προς τη νέα κανονικότητα, ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων.

Σημείωσε ότι σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Όλα τα βασικά στοιχεία, από τα θετικά κρούσματα μέχρι – δυστυχώς – τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά. Το ίδιο διάστημα, οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες βαίνουν μειωμένες. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ” ανέφερε ειδικότερα εκφράζοντας την ικανοποίηση και αισιοδοξία της κυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr