Με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σήμερα στην Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε πως στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παρέπεμψε δε στην κοινή δήλωση των δύο πλευρών.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα φιλοξενηθεί στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, με την Ανατολική Μεσόγειο, την άμυνα, την ασφάλεια και τις επενδύσεις στο επίκεντρο των συζητήσεών τους.

Αύριο, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν την αμερικανική βάση στη Σούδα.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε μόλις ένα χρόνο, επισήμανε ο κ. Πέτσας, αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αλλά και υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr