Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού τοποθετήθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τη Μάιρα Μπάρμπα και το Γιώργο Ευγενίδη, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός παρότι «πάμε καλά», ενώ χαρακτήρισε «πολύ κρίσιμες» τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στο ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται κι αποφασίζει», υπογραμμίζοντας ότι «θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται».

Αναφορικά με πιθανή επέκταση της στήριξη κι άλλων κλάδων της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθεί όποιος έχει ανάγκη αλλά αυτό δεν σημαίνει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε και όποιος περνάει απ’ έξω θα πετάμε χρήματα φορολογουμένων».

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σημειώνοντας ότι «είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό».

Πηγή: newsbeast.gr