Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου ενός έτους. Ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, καλείται, πλέον, να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και να απαντήσει στο βαρύ «κατηγορώ» των τριών γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Ο κατηγορούμενος, εκτός απροόπτου, αναμένεται σήμερα να απολογηθεί και να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Είναι δεδομένο ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και θα επιχειρήσει να αποδομήσει τους ισχυρισμούς των νεαρών γυναικών που με τις καταγγελίες τους τον έφεραν στο εδώλιο. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» και «μανία εκδίκησης» στην απολογία του στον ανακριτή μετά από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από το βήμα του μάρτυρα κατά την πολύμηνη διαδικασίας, εκτός από τις καταγγέλλουσες, πέρασαν και γνωστές ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια, οι οποίες σκιαγράφησαν το προφίλ ενός ανθρώπου με πολλά πρόσωπα. Αυτό του χαρισματικού καλλιτέχνη αλλά και το άλλο του εκρηκτικού ανθρώπου που σε κάποιες περιπτώσεις παρενοχλούσε σεξουαλικά τις συναδέλφους του. Αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, άλλοτε στενός φίλος του κατηγορούμενου, στην κατάθεση του έκανε λόγο για ένα άτομο «εξουσιαστικό που τσιλιμπούρδιζε» σημειώνοντας πως δεν μπορούσε να πιστέψει την βαρύτητα των κατηγοριών.

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κατηγορούμενο να ζητήσει συγγνώμη από τις καταγγέλλουσες.

«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε το «παρών» σχεδόν στο σύνολο των συνεδριάσεων του δικαστηρίου . Ο ηθοποιός δεν απουσίασε ούτε όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του ενώ στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους οι οποίοι τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας. Η σύζυγος του κατηγορούμενου στην κατάθεση της αναφερόμενη στις καταγγελίες μίλησε «για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης» και ξεκαθαρίζοντας τη θέση της υποστήριξε: «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής».

Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενου ηθοποιού την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας η οποία θα προτείνει επί της ενοχής του ή όχι. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των πληρεξούσιων δικηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τις τρεις καταγγέλλουσες, αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι, μετά από διάσκεψη, θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους η οποία εκτιμάται ότι χρονικά θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr