Αθώο, λόγω αμφιβολιών, για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του, το 2008, έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το δικαστήριο, ωστόσο, μετά από μαραθώνια διάσκεψη με ομόφωνη απόφαση του κήρυξε ένοχο τον ηθοποιό για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες είναι κατηγορούμενος.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου 11 μηνών δικαστές και ένορκοι με την απόφαση τους υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθεί η «μάχη» της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών τα οποία μπορούν να καθορίσουν και την τελική ποινή αλλά και ως προς το ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία των δικαστών η οποία ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο και δημοσιογράφους δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγελλουσες αλλά και ηθοποιούς μεταξύ των οποίων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη η σύζυγος, ο γιος του αλλά και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr