Πέθανε σήμερα Τρίτη 4/4 ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες τον σύλλογο και υπήρξε πρόεδρος στο πρωτάθλημα του 1985. Ο Πέτρος Καλαφάτης είχε ζήσει μεγάλες στιγμές με τους ασπρόμαυρους, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’00 όταν αποχώρησε από τα κοινά του συλλόγου, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2003 και την ανάληψη της ΠΑΕ από το δίδυμο Γούμενου – Παγώνη.

Ο Πέτρος Καλαφάτης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ από πολλά πόστα, υπήρξε έφορος στη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’70 και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του πρωταθλήματος το 1985.

Σε μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση ο Γιώργος Μπατατούδης, με ανακοίνωση την παραμονή του τελικού με τον Ολυμπιακό τον Μάϊο του 2001, του έδωσε την σκυτάλη για τη θέση του προέδρου. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση ο Πέτρος Καλαφάτης αναφερόταν ως «πρωταθλητής πρόεδρος» και πήρε εν λευκώ την εντολή να σχηματίσει νέα διοίκηση.

Διετέλεσε, πρόεδρος από το 1984 ως το 1986 παραδίδοντας την προεδρία στον Χάρη Σαββίδη, το 1998 σε μια μεταβατική περίοδο και τη διετία 2001-03, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει δύο κατακτήσεις κυπέλλων. Ο εκλιπών ήταν θείος του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Το αντίο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, αποχαιρέτησε τον Πέτρο Καλαφάτη αναφέροντας:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του, πρώην Προέδρου της ομάδας μας, Πέτρου Καλαφάτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Πέτρος Καλαφάτης υπήρξε από τους επιδραστικότερους παράγοντες του Συλλόγου με έντονη συνεισφορά σε μεγάλες επιτυχίες σε διαφορετικές μάλιστα περιόδους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Πηγή: gazzetta

Πηγή: newsbeast.gr