Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών του Περού, Κάρλος Μοράν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όμως η παραίτηση ήρθε έπειτα από την έντονη κριτική που του ασκήθηκε για τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Ο Μοράν αντικαταστάθηκε από τον Γκαστόν Ροντρίγκες, έναν στρατηγό της αστυνομίας τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Τύπου της προεδρίας του Περού.

Αυτήν την εβδομάδα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τους συνολικά περίπου 140.000 αστυνομικούς στη χώρα, περίπου 1.300 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και νοσηλεύονται.

Συνολικά το Περού είχε καταγράψει ως την Παρασκευή 21.648 κρούσματα κορονοϊού και 634 θανάτους.

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν για τους πολίτες του Περού από τις 16 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον ως τις 10 Μαΐου. Το Περού έχει κλείσει εξάλλου τα σύνορά του.

Ο Μοράν, ο οποίος υπηρετεί την κυβέρνηση του Βισκάρα από τον Οκτώβριο του 2018, είναι ο δεύτερος υπουργός που παραιτείται μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στις 16 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου είχε παραιτηθεί η υπουργός Υγείας, Ελίζαμπεθ Ινοστρόζα.

Πηγή: newsbeast.gr