Στη σύλληψη ενός περιστεριού που θεωρείται πως ενεργεί για κατασκοπευτικούς σκοπούς υπέρ του Πακιστάν έχουν προχωρήσει οι Αρχές της Ινδίας. Το πτηνό «τσάκωσαν» κάποιοι ντόπιοι στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και στη συνέχεια το παρέδωσαν στους αρμόδιους, προκειμένου να αναλάβουν… δράση.

Κάτοικοι του ινδικού χωριού Μανιάρι, έπιασαν το βαμμένο ροζ περιστέρι, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι είναι κατάσκοπος της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «το περιστέρι, που ενδεχομένως να εκπαιδεύτηκε στο Πακιστάν για κατασκοπεία, έχει δαχτυλίδι με γράμματα και αριθμούς γραμμένους επάνω του. Αν και τα πτηνά δεν έχουν σύνορα, ένα κωδικοποιημένο δακτυλίδι που έφερε επάνω του προκάλεσε ανησυχία, καθώς τα αποδημητικά πουλιά δεν έχουν τέτοια πράγματα εκ φύσεως».

Την υπόθεση έχει αναλάβει μία ειδική ομάδα που ασχολείται με τέτοιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Shailendra Mishra, ο οποίος ωστόσο ανέφερε -σύμφωνα με το Sky News– διευκρίνισε ότι δεν ήταν σαφές εάν το πουλί είχε σκοπό να κατασκοπεύσει, καθώς «άνθρωποι στο Πακιστάν δένουν ετικέτες στα περιστέρια για να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία τους».

Όπως και να έχει, οι Times of India, αναφέρουν πως από το Πακιστάν πολλές φορές κυκλοφορούν στον ουρανό πτηνά και μπαλόνια που μοιάζουν… παράξενα, με στόχο να θεωρηθούν πως προορίζονται για άλλους σκοπούς, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, όμως αυτό γίνεται για «πόλεμο νεύρων».

Πηγή: newsbeast.gr