Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή το μνημόσυνο το οποίο τελέστηκε στο Τατόι, χθες, Κυριακή (19/02).

Οι προθέσεις του πρωτότοκου γιού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, του Παύλου Γλύξμπουργκ, όπως ο ίδιος τις εξέφρασε στις πρώτες δηλώσεις μετά την κηδεία, είναι να έρχεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό», έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία όπου διαμένει με την οικογένειά του, ο Παύλος Γλύξμπουργκ δήλωσε πως από εδώ και στο εξής θα έρχεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως η ψυχολογία της μητέρας του είναι καλή.

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο Λονδίνο απάντησε: «Θα είμαι εδώ πολύ συχνά. Κάποια στιγμή θα σας κάνω δηλώσεις, δεν έχω αποφασίσει ακριβώς πότε θα μιλήσω, αλλά σύντομα θα γίνει. Θα πηγαινοερχόμαστε στην Ελλάδα, γιατί τα παιδιά έχουν σχολείο ακόμα. Ίσως κάνουμε ένα μνημόσυνο στην Αγγλία, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος στην Ευρώπη και στην Αγγλία που τον αγαπούσε».

«Το χθεσινό ήταν κάτι δικό μας, για την Ελλάδα και τους ανθρώπους που τον ξέρανε από χρόνια. Ήταν όλοι οι συμμαθητές του, φίλοι και συνεργάτες από τα παλιά τα χρόνια. Για μένα ήταν ο πατέρας μου, ο πιο αγαπημένος μου άνθρωπος. Τι να σας πω; Η ψυχολογία της μητέρας μου είναι πολύ καλή. Θα μείνει εδώ. Όπως σας είπα εγώ θα πηγαινοέρχομαι, οπότε θα με βλέπετε πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ» συμπλήρωσε ο Παύλος.