Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος Γλύξμπουργκ, έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν κληρονόμησε κάποιο αξίωμα από τον πατέρα του, οπότε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του, δεν πρόκειται να έχουν κάποια εμπλοκή σε επίσημο ρόλο.

Ο συγγραφέας Ανδρέας Μέγκος έκανε ανάρτηση στο Facebook και δημοσίευσε απόσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «POINT DE VUE», ο πρωτότοκος γιος του τελευταίου και έκπτωτου μονάρχη της Ελλάδας.

Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε:

«Στο νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού POINT DE VUE που κυκλοφορεί αύριο, 22 Φεβρουαρίου:

(Entretien exclusif de Pavlos de Grèce, le nouveau chef de la maison royale).

“Αποκλειστική συνέντευξη του Παύλου της Ελλάδος, του νέου αρχηγού του βασιλικού οίκου”.

Παραθέτω αποσπάσματα της συνέντευξης του Πρίγκιπα Παύλου, που ευγενικά μου παραχώρησε το περιοδικό πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου τεύχους.

Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πως φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

-Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους.

Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ».

Στο νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού POINT DE VUE που κυκλοφορεί αύριο, 22 Φεβρουαρίου:(Entretien exclusif de Pavlos…

Posted by Andreas Megos on Tuesday, February 21, 2023