Ο Παύλος Φύσσας, επτά χρόνια από την άγρια δολοφονία του από το χέρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, κατάφερε να νικήσει τον φασισμό, μετά από την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ο αντιφασίστας ράπερ έπεσε νεκρός στον Πειραιά, τον Σεπτέμβριο του 2013 και εκείνο το βράδυ ήταν η αρχή του τέλος για τη Χρυσή Αυγή… ένα τέλος που αναμένεται να μπει τις επόμενες ώρες όταν θα ανακοινωθούν οι ποινές των εγκληματιών.

Τα τελευταία 5,5 χρόνια που κράτησε η δίκη της Χρυσής Αυγής η κοινωνία παρακολουθούσε συγκλονισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής ενώ γέμιζε περηφάνεια για την ακούραστη και γεμάτη αξιοπρέπεια στάση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Η Μάγδα Φύσσα κατάφερε με τη ψυχική δύναμη και τον ασταμάτητο αντιφασιστικό αγώνα της να γίνει η μάνα όλων.

Ενδεικτικά είναι και τα λόγια της όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου, γιε μου» είπε η Μάγδα Φύσσα, που λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι είναι η νίκη μίας μάχης και πως ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται.

Και ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται γιατί και ο Παύλος Φύσσας όσο ζούσε μέσα από τα τραγούδια του περνούσε αντιφασιστικά μηνύματα ενώ μετά τη δολοφονία του σήμα κατατεθέν έγινε το «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» που έγινε σύνθημα και τοιχογραφία στη μνήμη του.

Ο στοχοποιημένος Παύλος Φύσσας

Πολύς λόγος είχε γίνει τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για το αν ο γνωστός αντιφασίστας μουσικός είχε κάποιου είδους διένεξη με τους χρυσαυγίτες που έτυχε να βρίσκονται στην καφετέρια «Κοράλλι».

Γρήγορα, ωστόσο, αποδείχθηκε πως τίποτα τέτοιο δεν είχε συμβεί. Κανείς από τους θαμώνες ή τους υπαλλήλους του μαγαζιού δεν είπε κάτι τέτοιο στις καταθέσεις που έδωσαν. Ο Παύλος και η παρέα του είχαν πάει εκεί για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League.

Δυστυχώς, εκεί μέσα υπήρχαν και τρεις γνωστοί για τη δράση τους χρυσαυγίτες. Ο ένας από αυτούς έβγαινε από το μαγαζί την ώρα που ο Φύσσας έμπαινε. Τον είδε. Κατάλαβε ποιος είναι και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Κανένας τσαμπουκάς. Κανένα βρίσιμο. Αυτοί ήταν χρυσαυγίτες και ο Παύλος γνωστός μουσικός στον κόσμο της hip hop, που δεν έκρυβε το μίσος και την απέχθεια του για τη Χρυσή Αυγή και οτιδήποτε φασιστικό ή ρατσιστικό. Δυο αντίπαλα στρατόπεδα μέσα σε ένα μαγαζί.

Αυτό ήταν αρκετό. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τα μέλη της οργάνωσης που έδρασαν υπερβολικά γρήγορα και συντονισμένα. Ο Φύσσας έπρεπε να σταματήσει να μιλάει μέσα από τα τραγούδια του.

«Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις, όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα»

Στη δίκη των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών ειπώθηκαν πολλά. Δόθηκαν πολλές αποδείξεις για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο σε Νίκαια, Πέραμα και Πειραιά γενικότερα.

Ίσως το σημαντικότερο απ΄ όλα, ωστόσο, είναι η ανάλυση των sms που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης εκείνο το βράδυ. Αυτό που προέκυψε από τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο είναι ανατριχιαστικό: Χρειάστηκαν περίπου 55 λεπτά για να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου που με μπροστάρη τον Ρουπακιά δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την προανάκριση της αστυνομίας και τα όσα ακούστηκαν και έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, οι τρεις χρυσαυγίτες που ήταν μέσα στο «Κοράλλι» ήταν οι: Άγγος, Τσαλίκης και Μιχάλαρος. Ο τελευταίος ήταν αυτός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την παρέα του Φύσσα στην είσοδο του μαγαζιού.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ (και ενώ πλέον ο ποδοσφαιρικός αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη) η παρέα του Φύσσα διακρίνει έντονη κινητικότητα από την πλευρά των χρυσαυγιτών οι οποίοι φαίνεται πως δεν ασχολούνται πλέον με την εξέλιξη τους ματς.

Στις 23:03 αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Εκείνη την ώρα γίνονται τα πρώτα τηλεφωνήματα και στέλνονται τα πρώτα sms. Στις 23:19, ο Άγγος τηλεφώνησε στον Καζατζόγλου (υπεύθυνο πολιτικής δράσης και μέλος του πενταμελούς της τοπικής Νίκαιας).

Προφανώς τον ενημέρωσε για την παρουσία του Παύλου στην καφετέρια. Δυο λεπτά αργότερα (23:21) ο Καζατζόγλου  τηλεφωνεί στον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Πατέλη.  Αυτός με τη σειρά του, περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα (23:26) ενημερώνει το Γιάννη Λαγό. Αφού είχε ακολουθηθεί η ιεραρχική αυτή διαδικασία και αφού ολοκληρώνεται η συνομιλία του με το Λαγό ο Πατέλης στέλνει στις 23:28 μήνυμα στα μέλη της οργάνωσης:  «Όλοι όσοι είστε κοντά τώρα στη Νίκαια… δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».

Στις 23:32, ο χρυσαυγίτης Γεώργιος Δήμου τηλεφωνεί στον Ρουπακιά και τρία λεπτά αργότερα (στις 23:35) εκείνος τηλεφωνεί στον Καζατζόγλου και το επόμενο λεπτό (23:36) επικοινωνεί και πάλι με τον Δήμου.

Τηλεφωνήματα και SMS συνεχίζονται με την ίδια ένταση για τα επόμενα, περίπου, 15 λεπτά. Η ώρα έχει φτάσει πλέον 23:50 και οι επικοινωνίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης αραιώνουν στο μέγιστο βαθμό κάτι που (σύμφωνα και με τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την υπόθεση όσο και με τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα) δείχνει ξεκάθαρα πως, πλέον, τα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε συγκεντρωθεί στην τοπική της Νίκαιας και ήταν έτοιμο να εφορμήσει στο «Κοράλλι».

Στις 23:58,  δηλαδή ακριβώς 55 λεπτά μετά την πρώτη επικοινωνία, οι χρυσαυγίτες που  έχουν πλέον συγκροτηθεί σε τάγμα εφόδου και με κομβόι έχουν φτάσει από την τοπική της Νίκαιας έξω από το «Κοράλλι» πραγματοποιούν την επίθεση στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του.

«Οι προαναφερόμενοι επικοινωνούν με έτερα άτομα – χρήστες τηλεφωνικών συνδέσεων, τα οποία διαφαίνεται ότι συγκλίνουν μετέπειτα στον επίμαχο γεωγραφικό χώρο», αναφέρει στην έκθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μέχρι τις 00:05 υπάρχει ένα κενό περίπου επτά λεπτών στις μεταξύ τους επικοινωνίες.  Είναι ακριβώς η ώρα που γίνεται η επίθεση. Η στιγμή της δολοφονίας του «Killah P» προσδιορίστηκε περίπου στις 00:04.

Σε άλλο σημείο, το πόρισμά της Αντιτρομοκρατικής διαπιστώνει ότι: «Η υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Λαγός Ιωάννης, την 00:37 ώρα της 18 Σεπτεμβρίου 2013 δέχεται εισερχόμενο μήνυμα κειμένου (sms) από την υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Μιχαλολιάκος Νικόλαος».

Ο Γιάννης Λαγός επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον ενημερώνει για τη δολοφονία. Περίπου 33 λεπτά μετά τη φονική επίθεση στο Κερατσίνι και αφού πλέον ο Φύσσας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: newsbeast.gr