Θύματα επιτήδειων έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στην Πάτρα ηλικιωμένοι, από τους οποίους η σπείρα απέσπασε περίπου 32.000 ευρώ. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θύματα του άνδρα που συστήθηκε ως γιατρός δημόσιου νοσοκομείου και με το πρόσχημα πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, εξαπάτησε μια 78χρονη και μια 84χρονη.

Ο «γιατρός» και η γυναίκα που επισκέφθηκε τα σπίτια των ηλικιωμένων, ως συνεργάτιδα του, άρπαξαν μέσα σε μια ημέρα συνολικά 14.900 ευρώ. Τα θύματα, έχοντας πειστεί από τα λεγόμενα του «επιστήμονα» πως η ζωή των παιδιών τους βρίσκεται σε κίνδυνο, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους, προκειμένου να τα σώσουν. Έτσι η 78χρονη παρέδωσε 5.200 ευρώ και η 84χρονη 3.700 ευρώ σε μετρητά και 6.000 ευρώ σε κοσμήματα.

Πώς έδρασαν

Οι απατεώνες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας έδρασαν με διαφορά λίγων ωρών. Συγκεκριμένα στις 15:30 του Σαββάτου ο «γιατρός» επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 78χρονη και στις 16:00 είχε μεταβεί στο σπίτι της η συνεργάτιδα του.

Στην περίπτωση της 84χρονης το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 17:45 και η παράδοση – παραλαβή των χρημάτων πραγματοποιήθηκε στις 18:10. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, όπου καταγγέλθηκαν τα περιστατικά, σχηματίστηκαν δικογραφίες για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.

Ίδια μεθοδολογία

Η μεθοδολογία των δραστών είναι ακριβώς η ίδια που ακολούθησε ανδρόγυνο και στην περίπτωση 79χρονης αποσπώντας της 17.000 ευρώ, με το περιστατικό να καταγγέλλεται στην Ασφάλεια την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Από τις διωκτικές Αρχές, όπως είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος», εκτιμάται πως πρόκειται για επανεμφάνιση σπείρας προερχόμενη από βαλκανική χώρα που ειδικεύεται σε αυτού τους είδους την απάτη, η οποία είχε αδρανοποιηθεί για αρκετό διάστημα. Αυτή η εκτίμηση ενισχύεται και από δεύτερη μαρτυρία θύματος, πως ο άνδρας δεν μιλούσε καλά τα Ελληνικά. Από την αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για τα ίδια άτομα και στις τρεις περιπτώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr