Νέα ανατροπή στην Super League καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα παίρνει πίσω τους πέντε βαθμούς του και μπαίνει στα playoffs. Έτσι η ομάδα της Ηπείρου τερματίζει στην 6η θέση και αφήνει πίσω του τον ΟΦΗ, ο οποίος τελικά θα μείνει 7ος και εκτός τροχιάς για το ευρωπαϊκό όνειρο.

Η βαθμολογία πλέον θέλει τον ΠΑΣ να έχει 40 βαθμούς, την ομάδα της Κρήτης 37 και τον Αστέρα 35. Η ανακοίνωση της Λίγκας για την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε τα εξής: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση: ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: “Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 4-2-2022 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 160/16-2-2022 έγγραφό της”:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα Super League 1 Ελλάδα, αγωνιστική περίοδος 2021-2022.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) Ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο δεύτερο εγκαλούμενο, Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) Ευρώ».

Ζήτησαν γνωμοδότηση από καθηγητή νομικού δικαίου

Στον ΠΑΣ έδειξαν ξεκάθαρα το πόσο κυνήγησαν την υπόθεση και οι δικηγόροι της ομάδας εξήγησαν γιατί θεωρούν τον ΠΑΣ αθώο, ενώ επισήμαναν πως και αν υπάρχει ακόμα μια μικρή αμφιβολία από την επιτροπή, η υπόθεση θα έπρεπε να έχει παραγραφεί μετά από 7 χρόνια.

Μάλιστα έφεραν γνωμοδότηση του καθηγητή νομικού δικαίου, Πάνου Λαζαράτου ο οποίος από την πλευρά του εξήγησε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ τόνιζαν πως θα πρέπει να βγει το συντομότερο δυνατό η απόφαση καθώς την Κυριακή θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και θα πρέπει να ξεκινήσουν τα Playoffs.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr