Επισήμως καταργούνται τα ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι.

Σε δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας ψήφισαν υπέρ της απόσυρσής τους από τους δρόμους. Οριστικό τέλος θα μπει στη δυνατότητα ενοικιάσεων των πατινιών, κάτι που είχε αρχίσει να υιοθετείται ολοένα και περισσότερο από το 2018, οπότε και εισήχθη για πρώτο φορά το μέσο στην κυκλοφορία.

Ο λόγος για τον οποίο υπερψηφίστηκε η απαγόρευση είναι ο αυξημένος αριθμός ατυχημάτων στους δρόμους.

Όπως φάνηκε σε επίσημα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά από το γραφείο της δημαρχίας του Παρισιού, μαζικά ο κόσμος τάχθηκε κατά της χρήσης των ηλεκτρονικών πατινιών, με σχεδόν το 90% των ψήφων να είναι υπέρ της απαγόρευσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα ηλεκτρονικά πατίνια υιοθετήθηκαν ευρέως από τους κατοίκους του Παρισιού ενώ θεωρήθηκαν δημοφιλές μέσο μετακίνησης, φιλικό στο περιβάλλον.

Πέντε χρόνια μετά, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ετέθη θέμα ασφάλειας. Ειδικότερα, σχεδόν 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αυτού του είδους τα μέσα το 2022, ενώ από χρήστες ηλεκτρονικών πατινιών προκλήθηκαν τουλάχιστον 27 θάνατοι την περασμένη χρονιά, σε σχέση με τους 22 το 2021 και τους 7 το 2020.

Πηγή: newsbeast.gr