Κατά της Ελλάδας μίλησε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη φρεγάτα «Μπαρμπαρός» στην Αλεξανδρέτα της ανατολικής Τουρκίας.

«Παρά τις προσπάθειες και την υπομονή μας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι αδύνατο να εξηγηθούν οι παρενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, κάνοντας λόγο για «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια», ενώ προειδοποίησε την Αθήνα ότι «Δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν σε τίποτε».

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιλύσει το θέμα με διάλογο θα συνεχίσει να το κάνει. «Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε τα περιστατικά στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μετά από αυτά» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός. «Είμαστε υπέρ των διμερών συμφωνιών, του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Θέλουμε όλοι να το γνωρίζουν αυτό», διεμήνυσε. Και υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους: «Είναι βασικό μας καθήκον να τους αντιμετωπίσουμε. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα».

Πηγή: newsbeast.gr