Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο εμφανίζεται ένας γνωστός στο οπαδικό κίνημα υποστηρικτής του ΠΑΟΚ να αναγκάζει μετανάστη να κάνει τον σταυρό του και να προσεύχεται στα ελληνικά.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Στέφανου Ζαρκαντζιά, παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθεί ο μετανάστης, προκειμένου να καταθέσει, όπως επίσης το πλήρες περιεχόμενο του βίντεο για να εξεταστεί ενδελεχώς. Τα όποια αδικήματα προκύψουν από την έρευνα είναι σε συνάρτηση με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο βίντεο που έκανε τον γύρο των social media απεικονίζεται ένας άνδρας που φορά μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ, να αναγκάζει έναν μουσουλμάνο να κάνει τον χριστιανικό σταυρό.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας, που είναι γνωστός στο οπαδικό κίνημα, ζητά από τον άτυχο άνδρα με επιτακτικό τρόπο να κάνει επίκληση στον Θεό και την Παναγία, ενώ μάλιστα αντιδρά όταν ο μετανάστης αδυνατεί να το πράξει σωστά.

Για το περιστατικό πήραν θέση και οι αντιφασίστες οπαδοί του «δικεφάλου», οι οποίοι σημείωσαν μέσω τοποθέτησής τους: «Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά.

Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του. Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού» έγραψαν στη σελίδα τους στο Facebook οι Antifa Fans of PAOK.

Μάλιστα, κάλεσαν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να πράξει για εκείνους «το αυτονόητο», τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί.

Πηγή: newsbeast.gr