Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Σύντομα θα αρχίσει η μετάβαση σε μια νέα εποχή, νέα κανονικότητα, όπου όμως πολλές συνήθεις και συμπεριφορές θα έχουν αλλάξει, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως τα μέτρα δούλεψαν επειδή τα τηρήσαμε όλοι μαζί.  Η επιτυχία μάς θυμίζει πως σκοπός των μέτρων δεν είναι να μένουμε κλεισμένοι μόνιμα στα σπίτια αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως στη νέα κανονικότητα θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν στο εξής, συνεχίζοντας να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, να αποφεύγουμε τις χειραψίες και τις κοντινές επαφές και να τηρούμε τα επιπλέον μέτρα για όσο μας υποδείξουν οι ειδικοί.

Στα δύσκολα ενωμένοι τα καταφέρνουμε, έτσι θα προχωρήσουμε και στη σταδιακή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Τηλεσύνοδος κορυφής

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών το απόγευμα, λέγοντας πως οι ηγέτες θα συζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις στα κοινά προβλήματα που γεννά η πανδημία του κορονοϊού. Από τα βασικά ζητήματα είναι η δημιουργία ταμείου ανάκαμψης, και η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή, καθώς εκτιμάται πως χρειάζεται ένα κοινό εργαλείο, όπως το ευρω-ομόλογο.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο κ. Πέτσας είπε σε μια ευρωπαϊκή οικονομία με υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ξέρουμε τι δεν χρειαζόμαστε, δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια αλλά επιχορηγήσεις, ενώ επισήμανε πως η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί προσεκτικά βήματα με βάση τις τέσσερις βασικές ελευθερίες στις οποίες έχει οικοδομηθεί η ενιαία αγορά, κάνοντας ειδική μνεία για την ανάγκη εξομάλυνσης των μεταφορών εντός της ενιαίας αγοράς.

Πηγή: newsbeast.gr