Ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, επιτέθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, Μαρίας Λεπενιώτη.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί με 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και η σημερινή αμφισβήτηση από την πρόεδρο του δικαστηρίου στην πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου για αναστολή όλων των ποινών -πλην του Ρουπακιά- προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωβουλευτή με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός στην επίθεσή του κατά της κα. Λεπενιώτη υπόσχεται ότι θα υπάρξει δικαίωση για τους 67 «αθώους» -όπως τους χαρακτηρίζει στο παραλήρημα του- οι οποίοι βέβαια έχουν προβεί σε εγκληματικές ενέργειες και έχουν καταδικαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΣΥΝ με τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικαστήριο του βουνού»: «Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης.

Η Λεπενιώτη για άλλη μια φορά βιάστηκε και δεν είδε καν το βούλευμα με αριθμό 1031/2019, στο οποίο αναφέρεται σαφέστατα ότι ουδέποτε παραβίασα περιοριστικούς όρους.

Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τίποτα δεν είναι ικανό να με κάνει να φοβηθώ και υπόσχομαι ότι θα υπάρξει δικαίωση για 67 αθώους, οι οποίοι άδικα τιμωρήθηκαν.

Ο φάκελος που έχω σχηματίσει για την υπόθεση συνεχώς διογκώνεται από τους ερασιτεχνικούς και εκδικητικούς χειρισμούς της κας Λεπενιώτη.

Κυρία “Πρόεδρε” θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διεκόπη για αύριο το δικαστήριο – Η πρόεδρος αμφισβήτησε την πρόταση της εισαγγελέως

Μετά από σύντομη διαδικασία, διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να αναζητηθεί από την εισαγγελική αρχή τυχόν βούλευμα από το οποίο προκύπτει πως ο ευρωβουλευτής Γιάννη Λαγός είχε παραβιάσει στο παρελθόν περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει σχετικό βούλευμα υπογραμμίζοντας ότι η εισαγγελέας σωστά ανέφερε στην εισήγηση της ότι δεν υπήρξε παραβίαση περιοριστικών όρων.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την εισαγγελέα της έδρας να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για 11 καταδικασθέντες, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης (σ.σ. μεταξύ αυτών και οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν) καθώς το ζήτημα αυτό συνδέεται με τον εάν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ή υπότροποι.

Η εισαγγελική λειτουργός απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως ανέφερε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι για τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Ο διάλογος προέδρου – εισαγγελέως

Χαρακτηριστικός του κλίματος που επικράτησε στην δικαστική αίθουσα είναι ο διάλογος που ακολουθεί :

«Η κ. Εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Πχ για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση» τόνισε η πρόεδρος και συμπλήρωσε «Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελέως αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός»

Εισαγγελέας : Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις.

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους . Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος : Σημειώστε το κ.γραμματέα, για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους;

Συνήγορος υπεράσπισης: Να βοηθήσω, κυρία πρόεδρε. Υπάρχει βούλευμα του 2019 που ορίζει πως δεν υπήρξε παραβίαση

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέα να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Ιωάννη Λαγού

Πηγή: newsbeast.gr