Με 86.508 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στην Ινδία το τελευταίο 24ωρο ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα έφτασε τα 5.732.518. Την ίδια ώρα, οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα φτάνουν τους 91.149, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας, με 1.129 νέους θανάτους μόνο σε μία μέρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, 4.674.987 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία μετά την βελτίωση της υγείας τους.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 966.382.

Στο μεταξύ 67.436.031 δείγματα έχουν εξεταστεί για τον νέο κορονοϊό μέχρι σήμερα στη χώρα, ανακοίνωσε το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR), διευκρινίζοντας ότι 1.156.569 τεστ έγιναν μόνον χθες Τετάρτη.

Αργά χθες το βράδυ ο υφυπουργός Σιδηροδρόμων της χώρας Σουρές Ανγκάντι πέθανε από COVID-19, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο 65χρονος Ανγκάντι πέθανε σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την διάγνωσή του με νέο κορονοϊό, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή «στην αποτελεσματική εξέταση, ιχνηλάτηση, θεραπεία και επίβλεψη» ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα.

«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη λόγω της ασυμπτωματικής φύσης της λοίμωξης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των τεστ»  δήλωσε ο Μόντι στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους επικεφαλής επτά κρατιδίων που έχουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη χώρα.

«Σε μια τέτοια κατάσταση, οι φήμες μπορεί να ενταθούν. Μπορεί να γεννηθούν αμφιβολίες στο μυαλό των ανθρώπων ότι τα τεστ δεν είναι καλά. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί επίσης να κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την σοβαρότητα της λοίμωξης» πρόσθεσε.

Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί η συνήθεια της χρήσης μάσκας σε καθημερινή βάση. Επίσης ανακοίνωσε ότι το όριο της χρήσης του Κρατικού Ταμείου Αντιμετώπισης Καταστροφών για ειδικές υποδομές για την COVID-19 αυξήθηκε από 35% σε 50%.

Η Ινδία είναι παγκοσμίως η δεύτερη χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο από την πανδημία της COVID-19.

Πηγή: newsbeast.gr