Στην επικαιρότητα των ημερών που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και την ένταση με τη γειτονική Τουρκία κινείται το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παπαγιωτόπουλου με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, “σήμερα γιορτάζουμε και τιμούμε, ανήμερα της μεγάλης Θρησκευτικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δίκης μας ιστορικής συγκυρίας. Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν”.

Και συνεχίζει: “Πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μαζική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν, την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας ενός φονικού ιού, που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του. Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με Πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα.

Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τις σημαίες! Ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Κι ας φανούμε αντάξιοι τους, γράφοντας τη δική μας ιστορία. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις!Χρόνια πολλά στην Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!».

Πηγή: newsbeast.gr