«Η τραγωδία στη Μεσόγειο έδειξε ξανά τον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι διακινητές» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής. Σημείωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει τρεις εκθέσεις, «σχετικά με την ενίσχυση των εξωτερικών μας συνόρων έτσι ώστε να έχουμε παρόμοια διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ παντού, δεύτερον σχετικά με την μάχη κατά των διακινητών και τρίτον σχετικά με την επένδυσή μας στην οικονομική σταθερότητα των χωρών προέλευσης».

Όσον αφορά τα γεγονότα στη Ρωσία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι δείχνουν «βαθιές ρωγμές στο σύστημα του Πούτιν».

«Αυτή η ανταρσία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου θα έχει επίσης μετασεισμούς και θα δούμε πόσο περισσότερο σημαντικό είναι να διπλασιάσουμε την στήριξη στην Ουκρανία» προσέθεσε. Τέλος, επισήμανε ότι «πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας ότι η διάβρωση της Wagner δε θα παίξει ρόλο μόνο στην Ουκρανία , αλλά και στην Αφρική γιατί ο Πούτιν έχει προβάλει την ισχύ του» μέσω της Wagner και της Αφρικής.

Πηγή: newsbeast.gr