Μπορεί στο Περού οι θάνατοι λόγω κορονοϊού να είναι 728 και στη χώρα να εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, αυτά όμως δεν φαίνεται να πτόησαν πολλούς κατοίκους που σχημάτισαν ουρές για να πάρουν μπίρες από κατάστημα που όλο αυτό τον καιρό ήταν κλειστό!

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα δεν έκρυψε την αγανάκτησή του.

«Χθες μου στάλθηκε βίντεο που εικονίζει μια μεγάλη ουρά αναμονής, στην οποία δεν τηρείτο η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση, κόσμο που πήγε να αγοράσει μπίρα, κόσμο με καφάσια μπίρα ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ακόμα καταγράφουμε αύξηση των κρουσμάτων», σε επίπεδο που θα έπρεπε «να μας θορυβεί όλους», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θα νόμιζε κανένας ότι επρόκειτο για ένα Σάββατο γιορτής, τουλάχιστον σε αυτή την κοινότητα. Είναι σαν να μην έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει αληθινά το μέγεθος του προβλήματος» είπε ο Βισκάρα.

Το βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τραβήχτηκε στην Καστίγια, στο δυτικό τμήμα της χώρας (στην περιφέρεια Πιούρα, που συνορεύει με τον Ισημερινό). Οι πελάτες είναι εμφανές πως δεν τηρούν τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης και σχημάτισαν μεγάλη και πυκνή ουρά όταν άνοιξε ξανά κατάστημα που ήταν κλειστό για καιρό.

Μετά το συμβάν, η εταιρεία που διαθέτει την μπίρα Backus, που έσπευσαν να αγοράσουν οι πολίτες, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πωλήσεις στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η οποία συγκαταλέγεται σε εκείνες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορονοϊού στο Περού.

Η πώληση αλκοολούχων ποτών πρακτικά ανεστάλη στη χώρα, εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλονται για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας· έχουν κλείσει όλα τα μπαρ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Στα μέτρα που επιβλήθηκαν στις 16 Μαρτίου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προβλέπεται να ισχύσουν ως τουλάχιστον τις 10 Μαΐου περιλαμβάνονται επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων.

Ως χθες Κυριακή (26.04) στο Περού καταγράφονταν 728 θάνατοι από την COVID-19 επί συνόλου 27.517 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: newsbeast.gr