Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την «τελευταία εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θέλουν να διατηρήσουν ανοιχτή τη διπλωματική οδό για να «αποτρέψουν τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω», τόνισε απόψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η τελευταία ρωσική εισβολή απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της Ουκρανίας και της διατλαντικής κοινότητας», δήλωσε αρχικά Λόιντ Όστιν υποδεχόμενος τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Πεντάγωνο, σε μία συνάντηση η οποία γίνεται σε μικρή χρονική απόσταση από ακόμη ένα διάγγελμα Μπαίντεν για την κρίση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας «πόλεμο επιλογής», τόνισε ο Λόιντ Όστιν κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ο Πούτιν μπορεί ακόμη να αποφύγει έναν πλήρους κλίμακας, τραγικό πόλεμο επιλογής», είπε ο Όστιν στον Κουλέμπα, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας και θα παραμείνουμε σε συντονισμό με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να αποτρέψουμε τη σύγκρουση να προχωρήσει περαιτέρω».

«Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοάμυνα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι ακλόνητη», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Χαιρέτισε, δε, τη «μετρημένη απάντηση» του Κιέβου απέναντι στην «επιθετικότητα, τις προκλήσεις και τις ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας».

Ο Κουλέμπα από την πλευρά του τόνισε ότι ήθελε να συναντήσει τον Όστιν γιατί «αυτές τις μέρες διπλωματία σημαίνει και άμυνα. Το μήνυμά μου είναι απλό: «μια ισχυρή Ουκρανία είναι η καλύτερη αποτροπή έναντι της Ρωσίας», τόνισε πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες στο Πεντάγωνο και φύγουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα.

Πηγή: newsbeast.gr