Την επιβολή κυρώσεων σε 351 Ρώσους, περιλαμβανομένων βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών περιοχών και της αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι κυρώσεις περιορίζουν σχεδόν όλους τους πιθανούς τύπους δραστηριοτήτων, επιβάλλοντας ιδιαίτερα απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία, απαγόρευση πρόσβασης σε περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια, ιδιοκτησίες, άδειες για επιχειρήσεις. Το συμβούλιο ασφαλείας αναμένεται να επιβάλει τις κυρώσεις μετά την ψηφοφορία.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης σε πρώτη ανάγνωση προσχέδιο νόμου που επιτρέπει στους Ουκρανούς να φέρουν όπλα και να ενεργούν σε αυτοάμυνα.

«Η έγκριση αυτού του νόμου συνάδει πλήρως με τα συμφέροντα του κράτους και της κοινωνίας», αναφέρουν σε ένα σημείωμα οι συντάκτες του σχεδίου νόμου, προσθέτοντας πως αυτό είναι απαραίτητο λόγω των «υπαρχόντων απειλών και κινδύνων για τους πολίτες της Ουκρανίας».

Μία από τις χειρότερες κρίσεις ασφαλείας των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται σε εξέλιξη αφότου η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και διέταξε την ανάπτυξη στρατευμάτων εκεί, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι καταστρέφει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό μιας οκταετούς σύγκρουσης στην περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr