Η κατάσταση στη νοτιοανατολική πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας Μαριούπολη είναι «εξαιρετικά δύσκολη» αλλά η πόλη δεν έχει τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Εξάλλου, μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ είπε πως οι βομβαρδισμοί από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% και πως οι υποδομές της Ουκρανίας τίθενται όλο και περισσότερο στο στόχαστρο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ουκρανία κάλεσε επίσης τη Ρωσία να διευκολύνει την ανάπτυξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για απομάκρυνση από την πολιορκούμενη Μαριούπολη και έναν από το εργοστάσιο χαλυβουργίας που είναι η τελευταία σημαντική περιοχή ουκρανικής αντίστασης.

«Απαιτούμε έναν επείγοντα ανθρωπιστικό διάδρομο από την περιοχή του εργοστασίου Azovstal για γυναίκες, παιδιά και άλλους αμάχους», ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ σε ανάρτηση στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Βομβαρδισμένα κτίρια στο Χάρκοβο στην Ουκρανία

«Τουλάχιστον τρεις νεκροί από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο»

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, μια μέρα από τις φονικές επιδρομές που άφησαν πίσω τους έξι νεκρούς.

Σύμφωνα με το γραφείο της τοπικής εισαγγελίας, μια οβίδα αργά σήμερα το πρωί έπληξε μια παιδική χαρά σε μια οικιστική περιοχή σκοτώνοντας έναν άνδρα και μια γυναίκα και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια.

Ο επικεφαλής του κέντρου ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ο Βίκτορ Ζαμπάτσα, δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι μια αεροπορική επιδρομή σε ένα κέντρο διανομής ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας σήμερα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν έξι, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην πόλη, επίσης κατέθεσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις το πρωί της Μ. Δευτέρας.

Πηγή: newsbeast.gr